Dit wordt de eerste doelman van Oranje op het EK

Dit lijkt de eerste doelman van Oranje te worden na berichtgeving KNVB

5 juni om 11:45
Laatste update: 5 juni om 11:57

Bart Verbruggen lijkt de eerste doelman van Oranje tijdens het EK te zijn. De 21-jarige keeper van Brighton & Hove Albion zit woensdagmiddag naast Ronald Koeman tijdens de persconferentie. Dit is een duidelijk teken dat hij gaat spelen in de komende duels. Koeman bevestigde eerder dat de eerste keeper in de oefeninterlands tegen Canada en IJsland zal spelen.

Mark Flekken en Justin Bijlow lijken te moeten strijden om de tweede en derde plek. Veel analytici hadden al verwacht dat Koeman Verbruggen als vaste keeper zou aanwijzen. De keeper van Brighton speelde in oktober, november en maart vijf interlands en maakte toen een goede indruk.

Verbruggen was dit seizoen niet altijd de eerste keuze bij Brighton. De vertrokken manager Roberto De Zerbi gebruikte een roulatiesysteem, waardoor Verbruggen en Jason Steele elkaar afwisselden. Verbruggen speelde uiteindelijk zevenentwintig wedstrijden; Steele drieëntwintig.

De Nederlandse doelman van Brighton lijkt Flekken en Bijlow dus te verslaan voor de plek onder de lat tijdens het EK. Flekken speelde dit seizoen achtendertig duels voor Brentford en keepte twee interlands in september. Bijlow verdedigde in juni vorig jaar voor het laatst het doel van Oranje en miste een groot deel van het seizoen door een blessure. Bijlow speelde wel de laatste vier competitieduels voor Feyenoord om zich in de kijker te spelen.

Oranje oefent donderdag tegen Canada en maandag tegen IJsland. Dit zijn de laatste duels voordat het EK begint. Nederland speelt volgende week zondag tegen Polen, waarna Frankrijk en Oostenrijk volgen.