Koeman beschouwt Oranje als kanshebber op EK: 'Daar durf ik ons tussen te zetten'

Koeman beschouwt Oranje als kanshebber op EK: 'Daar durf ik ons tussen te zetten'

6 juni om 07:28

Ronald Koeman spreekt in een uitgebreid interview met Voetbal International vol vertrouwen over de kansen van het Nederlands elftal tijdens het EK. De bondscoach benoemde de sterke punten van zijn team, de uitdagingen in de voorbereiding en zijn inschattingen van de concurrentie.

Koeman gaf aan dat hij veel vertrouwen heeft in de capaciteiten van Oranje, mits iedereen fit is. "Dan hebben we, als we compleet zijn, een heel goed team. Geloof mij, dit Nederlands elftal is heel moeilijk te verslaan."

De oefenmeester wijst op de solide defensie en het middenveld van hoge kwaliteit als belangrijke factoren. Volgens hem beschikt Nederland over een goede mix van ervaring en talent, wat het team moeilijk te verslaan maakt. "Daarmee miszeg ik toch niks, als je kijkt naar wat voor laatste lijn we kunnen opstellen en je telt er de kwalitatief sterke middenvelders bij op, plus de verschillende kwaliteiten waarover we voorin kunnen beschikken?"

Daarnaast gaf Koeman aan dat hij geen uitgesproken favoriet ziet voor de titel, hoewel hij enkele teams als sterke concurrenten beschouwt. Frankrijk is de voornaamste vanwege hun ervaring en stabiele team, maar ook Oranje behoort volgens hem tot de kanshebbers. "Mijn gevoel zegt dat er geen uitgesproken favoriet is. Misschien hebben de Fransen een klein streepje voor op basis van hun jarenlange ervaring en het toch vaste team waarmee ze spelen. Engeland, Portugal, Spanje, Duitsland, Italië, Kroatië en België schaar ik in de groep net daaronder. En daartussen durf ik met een gerust hart ook ons te zetten."

Oranje komt donderdagavond voor het eerst in actie in voorbereiding op het EK. Dan staat om 20.45 uur in De Kuip de oefenwedstrijd tegen Canada op het programma. Maandag wacht in datzelfde stadion een ontmoeting met IJsland. Op zondag 16 juni begint voor Oranje vervolgens het EK, met de poulewedstrijd tegen Polen in Hamburg. VoetbalNieuws.nl doet uiteraard verslag van al die wedstrijden.