Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Canada

Vermoedelijke opstelling Oranje: zeven EK-namen staan vast tegen Canada

6 juni om 06:48
Laatste update: 6 juni om 06:48

Oranje begint donderdagavond dan écht aan de voorbereiding op het EK. Dan staat de oefenwedstrijd tegen Canada in De Kuip op het programma. Met een selectie van 26 man probeert bondscoach Ronald Koeman zijn équipe helemaal klaar te stomen voor het toernooi in Duitsland. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling tegen de Canadezen met je door.

Vermoedelijke opstelling Nederland - Canada

Het streven van Koeman is om in meerdere systemen te kunnen spelen. Dat bleek ook uit de afgelopen interlandperiode in maart, toen tegen Schotland een 4-3-3-formatie werd gehanteerd en Oranje tegen Duitsland met vijf verdedigers speelde. Voetbal is dynamiek, aldus Koeman, en dus moet men des ogen ook niet stuk staren op posities.

Toch lijkt Koeman ervoor te kiezen om tegen Canada weer met vier verdedigers te spelen. Over het meedoen van aanvoerder Virgil van Dijk bestaat geen twijfel. De vraag is wie er naast hem in de defensie starten. Denzel Dumfries lijkt met het oog op het EK de vaste rechtsback te worden. Op links en centraal in het centrum heeft Koeman meerdere smaken. Micky van de Ven, Lutsharel Geertruida en Nathan Aké kunnen zowel op de flanken als in het centrum spelen. Voor Jeremie Frimpong, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind staan hun posities vast. De verwachting is echter dat Aké op links begint en De Ligt naast Van Dijk in het centrum staat.

Onder de lat is Bart Verbruggen de vaste nummer één, zo werd woensdag bekend. Het middenveld levert bij het ontbreken van Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders ook geen vraagtekens op. Eerstgenoemde zou pas tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Polen minuten kunnen maken. Koopmeiners en Reijnders zijn vanwege late clubverplichtingen tegen Canada nog bewust buiten de wedstrijdselectie gelaten. Zij kunnen maandag tegen IJsland op speeltijd rekenen. Daarom bestaat de middelste linie donderdag uit Jerdy Schouten, Joey Veerman en Georginio Wijnaldum.

Voorin start Cody Gakpo op links en Memphis Depay in het centrum. Voor Memphis is het de vraag hoe lang hij het na een paar invalbeurten bij Atlético Madrid kan volhouden. Later in de wedstrijd zou hij kunnen worden vervangen door Wout Weghorst of Brian Brobbey. Op rechtsbuiten kiest Koeman tot dusver vaak voor Xavi Simons, die tegen Canada op jacht mag naar zijn eerste interlandgoal.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Wijnaldum; Simons, Memphis, Gakpo.