Dit zegt Ronald Koeman over de mogelijke rol van Georginio Wijnaldum in Oranje

Dit zegt Ronald Koeman over de mogelijke rol van Georginio Wijnaldum in Oranje
6 juni om 09:34

Ronald Koeman heeft in een interview met Voetbal International zijn visie gegeven op de transfer van Georginio Wijnaldum naar Saudi-Arabië en zijn plek in het Nederlands elftal. De bondscoach heeft de situatie zorgvuldig geanalyseerd en besloten Wijnaldum op te nemen in de selectie voor het EK 2024.

Waarom zit Georginio Wijnaldum in de EK-selectie van Oranje?

Koeman heeft toegelicht waarom hij naar Saudi-Arabië is gereisd om Wijnaldum persoonlijk te spreken. "Ik weet wel, je kan altijd discussiëren over het niveau daar, maar dat geldt net zo goed voor sommige wedstrijden in de Nederlandse competitie. Gini speelt alles bij Al-Ettifaq en overlegt prima statistieken. Niet alleen qua goals en assists, ook fysiek. Als je kijkt naar de High Intensity Runs, is er niks mis mee. Hij is dus topfit."

De bondscoach benadrukte het belang van een persoonlijke ontmoeting met Wijnaldum om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. "Ik vond het belangrijk om naar hem toe te gaan, omdat ik ideeën heb en nog steeds een coach ben die veel beslissingen neemt op basis van zijn gevoel. Ik wilde weten waar hij traint, speelt, wat zijn gevoel is, hoe hij zich daar houdt en hoe hij zelf zou reageren."

Op basis van die ontmoeting heeft Koeman besloten Wijnaldum op te nemen in de selectie voor de interlandperiode van afgelopen maart en uiteindelijk voor het EK. "Het totaalplaatje vond ik goed en dan is Wijnaldum voor mij gewoon een uitstekende speler voor de selectie van het Nederlands elftal."

Oranje komt donderdagavond voor het eerst in actie in voorbereiding op het EK, vermoedelijk met Wijnaldum in de basis. Om 20.45 uur wacht een oefeninterland tegen Canada in De Kuip. Maandag speelt Oranje in datzelfde stadion tegen IJsland. Op zondag 16 juni begint vervolgens het EK met de wedstrijd tegen Polen.