Zo kijkt Koeman naar Frankrijk, Polen en Oostenrijk als tegenstanders van Oranje

Zo kijkt Koeman naar Frankrijk, Polen en Oostenrijk als tegenstanders van Oranje

10 juni om 14:50
Laatste update: 10 juni om 14:52

Ronald Koeman heeft in een uitgebreid interview met Voetbal International zijn kijk gegeven op de loting van het Nederlands elftal voor het EK 2024. Oranje is ingedeeld in een groep met Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Hoewel de groep niet de zwaarste lijkt, ziet Koeman voldoende uitdagingen.

Koeman over Frankrijk, Polen en Oostenrijk

Koeman benadrukt dat de poule van Oranje zeker niet de zwaarste is. "Maar ook geen gemakkelijke. Laatst kwam ik Bernard Schuiteman (voormalig scout van Feyenoord voor Oostenrijk, red.) tegen en hij vertelde me dat de Oostenrijkers ook problemen hebben met blessures van een aantal bepalende spelers. Niettemin hebben ze genoeg kwaliteit over, hun spelers zitten bij grote clubs en met Ralf Rangnick hebben ze een ervaren coach. Ze wonnen met 2-0 van Duitsland, hoewel het wel een ander Duitsland is dan waar wij in maart tegen speelden."

Ook Polen beschouwt Koeman als een sterke tegenstander, vooral door hun stugge speelstijl en de steun van het publiek als buurland van Duitsland. "Polen is altijd wel een stugge opponent en zal, net zoals wij, als buurland van Duitsland gesteund worden door een groot publiek. En Frankrijk, is Frankrijk. In potentie de grote favoriet, maar ze zijn in een groepsfase toch altijd net even anders dan tijdens de knock-outfase."

Oranje begint de poulefase van het EK op zondag 16 juni tegen Polen, in Hamburg. Daarna wachten achtereenvolgens Frankrijk en Oostenrijk.