SEG over 'liegende' De Vrij: 'Hij gelooft in karma, dat moet beangstigend zijn'

SEG: 'De Vrij liegt over provisie en gelooft in karma, dat moet beangstigend zijn'

26 mei om 09:45

Zaakwaarnemerskantoor SEG reageert fel op de beschuldigingen van Stefan de Vrij. Volgens SEG vertelt De Vrij leugens en onwaarheden over hun samenwerking. De Vrij kijkt in een uitgebreid interview met Voetbal International terug op zijn jarenlange juridische strijd met de SEG. Hij won de zaak over de Inter-provisie, waarbij het kantoor 9,5 miljoen euro ontving bij zijn transfer naar Italië in 2018.

De Vrij zegt dat hij niet wist dat SEG die commissie kreeg en dacht dat SEG hem louter vertegenwoordigde. SEG noemt De Vrij's uitspraken in een reactie bij VI leugens en beweert dat hij volledig op de hoogte was van de financiële afspraken.

"Stefan heeft zijn verhaal meerdere keren aangepast. Spraken zijn advocaten in eerste instantie over een geleden schade van 46 miljoen euro, later pasten ze dit aan naar 22 miljoen euro en bij de dagvaarding zakte het bedrag naar 12 miljoen euro", aldus een woordvoerder. "Stefan wist alles. Betaalde Stefan SEG voor haar diensten? Nee, SEG trad administratief gezien niet namens Stefan op, maar namens de club."

De Vrij zegt dat hij in eerste instantie geen vragen stelde over de verdiensten van SEG vanwege hun vriendschappelijke relatie. "Ik was te goed van vertrouwen", aldus De Vrij. Hij raadt nu spelers aan om altijd maximale openheid van zaken te vragen en alles te laten controleren door onafhankelijke partijen.

SEG benadrukt dat De Vrij wist dat zij de club vertegenwoordigen om fiscale redenen. "Wij handelen altijd met de beste intenties en in goed vertrouwen", zegt SEG. "Het interview bevat veel onwaarheden en dat is wrang. Zeker omdat we hem beschouwden als een vriend. Stefan gelooft in karma en dat moet voor hem beangstigend zijn. Ons karma betekent dat we naar volle tevredenheid meer dan 800 topvoetballers, trainers, clubs, atleten en artiesten vertegenwoordigen en wij wereldwijd meer dan 2500 transfers begeleidden. En dat blijven we doen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!