Stefan de Vrij stelt dat een verhaal van Ajax-directeur Alex Kroes niet klopt

De Vrij zag Kroes met Inter onderhandelen namens SEG: 'Zijn verhaal klopt niet'

23 mei om 07:01

Stefan de Vrij heeft zijn verhaal gedaan over zijn verleden met SEG. De Oranje-international won onlangs een rechtszaak van het zaakwaarnemerskantoor en stelt dat zij niet transparant zijn geweest. Ook een verhaal dat Alex Kroes, die inmiddels technisch directeur is bij Ajax, eerder heeft opgehangen klopt volgens de verdediger niet.

De Vrij werd onlangs in het gelijk gesteld door de rechtbank. SEG streek 9,5 miljoen euro op aan commissies bij de transfer van de rechtspoot van Lazio naar Inter in 2018, maar daar had de speler zelf geen weet van. In totaal kreeg De Vrij 5,2 miljoen euro aan schadevergoeding. 

"Er was gewoon geen transparantie", begint De Vrij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Er werden volgens de Italiaanse landskampioen dingen verzwegen bij zijn transfer van Lazio naar Inter. "Ik wilde bijvoorbeeld niet transfervrij weg bij Lazio. Die club was goed voor mij geweest. Ik had willen bijtekenen en dan voor een gelimiteerde transfersom weg. Dat voorstel werd volgens SEG van tafel geveegd door Lazio."

"Ik heb toen de directeur van Lazio gebeld en die zei: SEG liegt tegen jou Stefan, ze willen helemaal niet dat je bijtekent', vervolgt De Vrij, die vervolgens zelf aanklopte bij SEG. "Stefan, hoe lang kennen we jou nou al niet, we zouden nooit liegen, kreeg ik te horen. Dat ik de directeur van Lazio belde, daar waren ze ook niet blij mee. Dat moest ik vooral niet doen. Daar waren zij voor. Achteraf begrijp ik beter waarom."

Inter

Dat De Vrij bij Inter belandde is volgens hem wel de juiste keuze, maar er was in 2018 nog een club die hem over wilde nemen. Volgens de verdediger wilde die partij hem middels een presentatie overtuigen, maar dat is de speler in die tijd nooit verteld. De Vrij moest hier zelf achter komen door een blik in de interne database van SEG. 

De eerste onderhandelingen met Inter werden door Kroes gedaan. De bestuurder van Ajax stelde in het verleden al dat hij er 'geen euro' meer uit had kunnen slepen voor De Vrij. Bij zijn eerste contractverlenging bij Inter ging er wat minder van de taart naar SEG, wat volgens de speler normaal is.

"Kroes deed zelf de eerste onderhandelingen met Inter. Kroes ondertekende die verklaring toen hij al bij Ajax werkzaam was. Zijn verhaal klopt niet. Ik verlengde mijn contract bij Inter en ging er wel degelijk op vooruit. En toen was ik al vijf jaar ouder dan bij mijn eerste contract in Milaan en niet eens onbetwist basisspeler. In 2018 was mijn onderhandelingspositie gewoon veel beter dan afgelopen zomer."