Nieuws

Dit gaat er volgens De Lang gebeuren met de Ajax-aankopen van Mislintat

Dit gaat er volgens De Lang gebeuren met de Ajax-aankopen van Mislintat

25 april - 09:33

 In een interview met De Telegraaf heeft Kelvin de Lang, hoofscout en waarnemend technisch manager van Ajax, belangrijke inzichten gegeven over de toekomst van de spelers die zijn aangetrokken onder Sven Mislintat. De Lang, die samen met directeur voetbal Marijn Beuker werkt aan de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen, heeft bevestigd dat niet alle aankopen van Mislintat de club zullen verlaten.

"We hebben een duidelijk beeld, maar moeten ons tevens vol focussen om een Europees ticket te pakken. Het is trouwens niet zo dat alle twaalf aankopen van Sven Mislintat vertrekken", zei De Lang, die ook aangaf dat de samenloop van omstandigheden rondom de late aankopen en de mismatch tussen Mislintat en voormalig trainer Maurice Steijn niet bevorderlijk was voor de prestaties.

"Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken", lichtte hij toe. "Dan boterde het niet tussen Mislintat en Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is."

Ondanks de uitdagingen zijn er plannen voor stabiliteit en wordt er niet gekozen voor een grote schoonmaak. "Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen", benadrukte De Lang.