Nieuws

'Naast Liverpool denken nog drie andere Europese grootmachten aan komst Slot'

'Naast Liverpool denken nog drie andere Europese grootmachten aan komst Slot'

23 april - 18:04 Laatste update: 18:09

De belangstelling voor Feyenoord-trainer Arne Slot neemt toe. Naast Liverpool hebben nu ook FC Barcelona, AC Milan en Bayern München interesse getoond, zo blijkt uit berichtgeving van de bekende transferjournalist Ben Jacobs. Er zou ook al bekend zijn hoeveel de oefenmeester en zijn staf moeten gaan kosten.

Feyenoord zou voor hun succesvolle coach een transfersom van minstens tien miljoen euro verlangen, inclusief zijn assistenten. Jacobs rapporteert dat zowel AC Milan als FC Barcelona de Nederlander hoog op het verlanglijstje hebben staan, maar Bayern München lijkt de voornaamste concurrent voor Liverpool in de strijd om zijn handtekening. De Duitsers zijn echter parallel in onderhandeling met Ralf Ragnick voor de positie van hoofdcoach, wat de situatie gecompliceerder maakt. Liverpool ziet in Slot de topkandidaat om Jürgen Klopp te vervangen, die eerder aankondigde te vertrekken na dit seizoen.

De zoektocht naar een nieuwe coach is niet alleen bij Liverpool aan de orde; ook Bayern, Barça, en Milan overwegen veranderingen na dit seizoen. De laatste berichten suggereren dat Xavi mogelijk toch bij Barcelona blijft, terwijl de toekomst van Stefano Pioli in San Siro nog onduidelijk is.

Slot, wiens contract bij Feyenoord loopt tot 2026 zonder afkoopclausule, heeft zijn kwaliteiten bewezen door vorig seizoen de landstitel te winnen en onlangs de KNVB beker. Bovendien leidde hij Feyenoord naar de finale van de Conference League.