Nieuws

Communicatie online: wat werd gezegd tijdens het spookdoelpunt van Barça?

Communicatie online: wat werd gezegd tijdens het spookdoelpunt van Barça?

23 april - 14:05

De Spaanse voetbalbond heeft de communicatie tussen de VAR en scheidsrechter César Soto Grado online gezet. Het gaat om de gesprekken tijdens het spookdoelpunt van Lamine Yamal. Wat werd er gezegd door de Spaanse arbiter? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Er was veel ophef in Spanje over het niet gegeven doelpunt van Yamal. Joan Laporta dreigde zelfs met rechtzaken en wilde dat het duel geheel overnieuw gespeeld ging worden. Uit de gepubliceerde communicatie blijkt nu dat de VAR van dienst geen uitslag kon geven. Er was geen enkel standpunt waarop met zekerheid gezegd kon worden of de bal de lijn was gepasseerd en dus kende Grado het doelpunt niet toe.

Wat werd er gezegd tussen de scheidsrechter en VAR?

"Stop op het punt wanneer de bal de handschoenen van Lunin raakt en spoel dan terug", zegt een van de VAR's in de opgenomen audio. De Spaanse voetbalbond RFEF besloot het fragment te delen op X. "Lunins lichaam bedekt ons zicht", klinkt het richting Grado. Hoewel de VAR alle standpunten afgaat, kunnen ze geen zekerheid geven. "Wacht even, we zijn nog steeds op zoek naar het bewijsmateriaal. Deze werkt niet voor mij, deze ook niet en deze ook niet. Ga door. Deze ook niet, deze ook niet , deze ook niet."

De conclusie is uiteindelijk simpel, maar de druk wordt steeds groter op de scheidsrechter. "César, we gaan herstarten met een hoekschop", zegt de VAR van dienst uiteindelijk. "We hebben geen enkel bewijs dat de bal over de lijn is, hoekschop dus."