Nieuws

Rangnick mag niet zomaar weg: dit zegt de Oostenrijkse bond over Bayern

Rangnick mag niet zomaar weg: dit zegt de Oostenrijkse bond over Bayern

23 april - 13:10

Ralf Rangnick staat op het verlanglijstje van Bayern MünchenDer Rekordmeister is naar de bondscoach van Oostenrijk doorgeschakelt als optie c. Wat zegt de Oostenrijkse bond over de interesse? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Sinds juni 2022 is Rangnick de bondscoach van het Oostenrijkse elftal. Hij plaatste zich voor het EK in Duitsland en zal het in de groepsfase opnemen tegen onder andere Nederland. Echter zou het zomaar zo kunnen zijn dat Rangnick tijdens het Europees Kampioenschap niet meer op de bank zit. Na nee gehoord te hebben van Xabi Alonso en Julian Nagelsmann is Bayern München uitgekomen bij Rangnick. De Duitser moet de nieuwe trainer worden van Der Rekordmeister.

Volgens verschillende Duitse media heeft Rangnick al met Bayern gesproken, maar moet er nog veel gebeuren voor hij ook echt de overstap maakt. Bij Oostenrijk heeft Rangnick nog een contract tot medio 2026 en staat hij nog aan het roer tot en met het WK 2026. Naast Rangnick staat ook Roberto De Zerbi nog altijd op het verlanglijstje.

Wat zegt de Oostenrijkse bond over interesse in Rangnick?

Wegens de grote interesse heeft ook Peter Schöttel, de sportief directeur van de Oostenrijkse bond gereageerd op het vraagstuk. De visie van de ÖFB is duidelijk over een mogelijke transfer van de bondscoach. "Ralf Rangnick heeft een geldig contract. De ÖFB heeft geen vragen of aanbiedingen ontvangen. De volledige focus ligt op EURO 2024", zegt hij tegen Sky Sports Deutschland