Nieuws

Ipswich Town op rand Premier League na kampioen Leicester: de programma's in beeld

Ipswich Town op rand Premier League na kampioen Leicester: de programma's in beeld

30 april - 23:35 Laatste update: 23:35

Net als in de Premier League is de strijd in de Championship ongekend spannend. Leicester promoveerde direct naar de Premier League, maar welke club gaat The Foxes volgen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Programma Leicester City 97 (45)

The Foxes wonnen maandagavond met 0-3 van Preston North End en zijn dus de kampioen van de Championship geworden. Vorig jaar degradeerde Leicester City voor het eerst sinds 2013/2014 terug naar het tweede niveau van Engeland. De missie van direct terugpromoveren is gelukt en ook het eremetaal is binnen.

Zaterdag 4 mei, 13.30 uur: Leicester City - Blackburn Rovers

Programma Ipswich Town 93 (45)

Na Leicester City lijkt ook Ipswich Town heel dichtbij de Premier League. Voor het laatste speelden de Tractor Boys op het hoogste niveau van Engeland in het seizoen 2001/2002. Sindsdien keerde de ploeg niet meer terug, maar na een uiterst belangrijke overwinning op Coventry City (1-2) lijkt de ploeg het te gaan redden. Alleen een gelijkspel is nodig tegen degradatiekandidaat Huddersfield en daarmee kan de ploeg het sprookje van Leeds United verpesten.

Zaterdag 4 mei, 13.30 uur: Ipswich Town - Huddersfield Town

Programma Leeds United 90 (45)

Crysencio Summerville is dit jaar de absolute ster van Leeds United. Tegen Middlesbrough bezorgde hij zijn ploeg met twee doelpunten een belangrijke 4-3 overwinning en daarmee hadden The Whites de tweede plek weer in handen. Echter werd er met 4-0 verloren van Queens Park Rangers. Daarmee werden The Foxes niet alleen kampioen, maar gaf Leeds ook het voordeel aan tegenstander Ipswich. Die grepen het voordeel met beide handen en dus moet Leeds hopen op een gunst van Huddersfield. Naast Summerville is ook Nederlander Joël Piroe actief op Elland Road.

Zaterdag 4 mei, 13.30 uur: Leeds United - Southampton