Nieuws

Schmidt boos op Benfica-aanhang: dit is waarom de oud-PSV trainer uithaalt

Schmidt boos op Benfica-aanhang: dit is waarom de oud-PSV trainer uithaalt

23 april - 16:15 Laatste update: 16:19

Benfica wist maandagavond met 1-3 te winnen op bezoek bij Farense mede dankzij een doelpunt van Orkun Kökcü. Na afloop was Benfica-coach Roger Schmidt tevreden over de zege, maar minder blij met het gedrag van de eigen fans. VoetbalNieuws.nl vertelt je de reden waarom Schmidt niet blij was met het gedrag van de Benfica-aanhangers.

Dit is waarom Roger Schmidt niet blij is met het gedrag van de Benfica-fans

Na afloop van de wedstrijd werd de oud-trainer van PSV door de eigen supporters onheus bejegend en werd er vanaf de tribune ook een flesje naar de coach gegooid. Ook werden de spelers verbaal bejegend door hun eigen aanhang. Daar was Schmidt niet van gediend. "Dit soort reacties is onacceptabel, voor mij zijn dit geen Benfica-fans. Ik begrijp dat niet iedereen accepteert dat we af en toe wedstrijden verliezen of meer moeten scoren, maar ik zie mijn spelers altijd alles geven voor het team. Ze verdienen het niet om door sommige mensen aangevallen en beledigd te worden", stelt de Duitse coach na de wedstrijd op de persconferentie.

Hoewel Schmidt nog altijd het vertrouwen heeft van het bestuur van de Portugese topclub, is de Duitser onder een deel van de Benfica-supporters de steun kwijt. Nadat Benfica onder leiding van de Duitse coach vorig jaar nog de landstitel wist te veroveren en de kwartfinale in de Champions League haalde, lijkt O Glorioso dit seizoen af te stevenen op een prijsloos seizoen. In de Europa League werd Benfica namelijk uitgeschakeld door Olympique Marseille en in de competitie lijkt stadsgenoot Sporting Portugal de landstitel te pakken. In de nationale beker werd de ploeg uitgeschakeld in de halve finale.