De Lang gespot in Denemarken: deze talenten staan mogelijk op het verlanglijstje

Kelvin de Lang gespot in de Denemarken
23 april om 10:30

Kelvin de Lang is hoofdscout van Ajax en tevens technisch manager. Hij is al druk bezig met de Amsterdamse selectie van volgend seizoen en werd op de tribune gespot tijdens FC Nordsjaelland - AGF Aarhus. Naar welke spelers kwam De Lang kijken? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het seizoen is bijna ten einde en dat betekent dat langzaam de transfermarkt in beweging gaat komen. Ajax kent dit seizoen een rampjaar en zal volgend jaar geheel anders willen aanpakken. Eerder werd al bekend dat De Lang en Marijn Beuker druk bezig zijn om de Amsterdamse selectie van volgend jaar op de been te brengen. Daarbij willen zij verschillende aankopen doen. Het is dan ook niet gek dat de Amsterdammers naar Denemarken kijken en dat De Lang op de tribune bij de Deense topper FC Nordsjaelland - AGF Aarhus werd gespot.

Naar welke spelers ging De Lang mogelijk kijken?

Voor De Lang zou het meest logisch zijn geweest dat hij voor Christian Rasmussen kwam kijken. De Deen speelt al jaren voor de Amsterdammers, maar werd dit seizoen verhuurd om speelminuten te maken. FC Nordsjaelland kan tot het einde van het seizoen gebruik maken van zijn diensten, maar tijdens de topper in de Superligaen was Rasmussen ziek en speelde hij dus niet mee. Daarom was volgens de Deense krant Tipsbladet De Lang aanwezig om naar vier andere Nordsjaelland talenten te kijken.

'Een paar voor de hand liggende biedingen zouden de verdedigers Adamo Nagalo, Oliver Villadsen en Martin Frese of de jonge spits Conrad Harder van FC Nordsjælland kunnen zijn, al valt dat nog te bezien', schrijft de krant. Voor de Burkinees Nagalo zou Ajax het diep in de buidel moeten tasten. Het 21 jarige talent vertegenwoordigd op transfermarkt.com een waarde van zes miljoen. Dat is miljoenen meer dan de: 2.5 miljoen (Villadsen), 1.5 miljoen (Frese) en 1 miljoen (Harder).

Het was niet de enige wedstrijd waar De Lang volgens de krant op de tribune zat. Ook bij koploper Brøndby IF was hij op de tribune gezien. Daar heeft hij mogelijk gekeken naar het Japanse talent Yuito Suzuki, of hij kan op bezoek zijn gegaan bij oud-Ajacied Sean Klaiber. Sinds september 2023 is hij ook actief voor Drengene Fra Vestegnen.