Breaking news

Officieel: veelbesproken oud Ajax-directeur Mislintat aan de slag bij Dortmund

Officieel: veelbesproken oud Ajax-directeur Mislintat aan de slag bij Dortmund

22 april - 12:27 Laatste update: 12:49

Sven Mislintat is officieel aangesteld bij Borussia Dortmund, zo meldt de club maandagmiddag op zijn website. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax gaat in een technische functie aan de slag.

Dat Mislintat voor de tweede keer in zijn leven aan de slag gaat bij Dortmund, komt niet uit de lucht vallen. De Duitser werd de voorbije weken veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer bij Die Schwarzgelben. Daar staat hij bekend als Diamentenauge, aangezien hij er spelers als Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa, Ousmane Dembélé en Robert Lewandowski heeft binnengebracht.

Die hoge verwachtingen kon Mislintat bij Ajax niet waarmaken. Er werd voor ruim honderdtien miljoen euro aan spelers naar Amsterdam gehaald, maar die maken nog niet allemaal de verwachting waar. Na verschillende voorvallen werd Mislintat na vier maanden ontslagen en werd er ook een onderzoek door KPMG naar hem ingesteld, maar daarin werd hij van alle blaam gezuiverd.

Mislintat gaat nu voor het eerst aan de slag in een technische functie bij Dortmund, waar hij eerder al hoofd scouting was. Samen met technisch directeur Sebastian Kehl gaat hij de planning van de selectie voor het komende seizoen verzorgen.