Nieuws

Barça-voorzitter Laporta furieus na Clásico: 'Sluit een rematch niet uit'

Barça-voorzitter Laporta furieus na Clásico: 'Sluit een rematch niet uit'

22 april - 16:05

Joan Laporta, de voorzitter van FC Barcelona, heeft sterke kritiek geuit op het gebruik van de VAR na de Clásico tegen Real Madrid van zondagavond, die eindigde in een 3-2 nederlaag voor Barça. Laporta hintte op het mogelijk ondernemen van juridische stappen en het aanvragen van een rematch, mocht blijken dat het afgekeurde 'spookdoelpunt' van Lamine Yamal ten onrechte niet is erkend.

"Zoals jullie weten ben ik nooit voorstander geweest van de VAR, omdat ik geloof dat op de manier waarop het nu wordt toegepast, het de spontaniteit uit het voetbal wegneemt. Ik ben voorstander van een systeem dat gebruikt wordt om fouten te voorkomen", liet Laporta weten in een officiële verklaring.

De voorzitter verwees naar de 28e minuut van de wedstrijd waarin Yamal de bal over de lijn leek te schieten, maar de goal werd niet toegekend omdat de scheidsrechter twijfelde of de bal de lijn volledig had gepasseerd. "We begrijpen de moeilijkheid van het werk van de scheidsrechter, maar juist om die reden zijn er hulpmiddelen zoals de VAR. Tegen Real Madrid was er één moment die essentieel is en die kan leiden tot een verandering in het eindresultaat van de wedstrijd", benadrukte hij.

Laporta kondigde aan: "Als er inderdaad een fout is gemaakt bij het beoordelen van het spel, zullen we alle passende maatregelen nemen om dit ongedaan te maken, zonder daarbij de noodzakelijke gerechtelijke stappen uit te sluiten. Als wordt bevestigd dat het een legaal doelpunt was, gaan we verder en sluiten we niet uit dat we om een herhaling van de wedstrijd vragen."

De verloren Clásico en de ernstige blessure van middenvelder Frenkie de Jong, die de rest van het seizoen mist, voegen extra druk toe op Barcelona om stappen te ondernemen. De Catalanen hebben na zondagavond een achterstand van elf punten op koploper Real.