Breaking news

'Druk op Ten Hag groeit: grote naam in beeld om United-coach te vervangen'

'Druk op Ten Hag groeit: grote naam in beeld om United-coach te vervangen'

22 april - 15:35

Manchester United is naar verluidt geïnteresseerd in Thomas Tuchel als nieuwe hoofdtrainer. De betrouwbare BILD-journalist Christian Falk meldt dat Tuchel, na zijn aanstaande vertrek bij Bayern München, klaar is voor een nieuwe uitdaging en zeer geïnteresseerd is in een rol bij de Engelse club.

Tuchel, die eerder in de Premier League werkzaam was bij Chelsea, zou Old Trafford als zijn gewenste bestemming zien. Na zijn afscheid bij Bayern deze zomer, zoekt de coach naar mogelijkheden om zijn carrière voort te zetten.

De mogelijke komst van Tuchel zou grote gevolgen kunnen hebben voor Erik ten Hag, wiens positie mogelijk onder grote druk komt te staan wanneer United daadwerkelijk besluit om van trainer te wisselen. The Red Devils staan momenteel op een teleurstellende zevende plaats in de competitie en bereikten zondag pas na strafschoppen de finale van de FA Cup. In de blessuretijd van de verlenging leek Championship-club Coventry City met de overwinning aan de haal te gaan, maar de winnende treffer werd afgekeurd door de VAR.

Met Bayern liep Tuchel dit seizoen de landstitel in de Bundesliga mis en werd de ploeg door FC Saarbrücken uitgeschakeld in de DFB-Pokal. Wel is Der Rekordmeister nog actief in de halve finales van de Champions League, waar een tweeluik met Real Madrid wacht. De zomerse trainerscarrousel begint langzaam maar zeker op gang te komen.