Nieuws

Wat kan Inter naast het kampioenschap nog meer verdienen tegen AC Milan?

Wat kan Inter naast het kampioenschap nog meer verdienen tegen AC Milan?

22 april - 21:15 Laatste update: 21:03

Inter kan in een regelrechte clash met AC Milan de titel in de Serie A opeisen. Daarmee zou het de aartsrivaal een enorme tik uitdelen, maar er is nog iets anders te verdienen. Hoe zit dat precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Kampioen worden in het San Siro tegen AC Milan. De fans van Inter zullen er aan het begin van het seizoen gedroomd van hebben, maar op maandagavond kan die droom realiteit worden. Slechts één keer verloor Inter dit seizoen in de Italiaans competitie en er werd vijf keer gelijkgespeeld. Het gat naar nummer twee en aartsrivaal AC Milan is enorm. Na 32 speelrondes hebben de Nerazzurri een voorsprong van veertien punten. Met nog vijf speelrondes na de Derby della Madonnina staat Inter op matchpoint.

Wat kan Inter naast de titel nog meer verdienen?

Het kampioenschap is niet het enige wat Inter kan verdienen. In 2021 werd de ploeg van Simone Inzaghi voor het laatst kampioen en dat was de eerste titel na elf jaar. Juventus was de absolute alleenheerser in de Serie A, maar na de titel van Inter werd die hegemonie doorbroken. De titel in 2021 was de negentiende in de clubgeschiedenis en dus heeft Inter nog altijd één ster op het shirt. Daar kan bij de twintigste titel verandering in komen, want dan mag de club twee sterren gaan dragen. Eén voor elke tien kampioenschappen. Daarmee zal Inter de tweede club worden na Juventus dat meer dan één ster op het shirt heeft. Aartsrivaal AC Milan staat ook op negentien, terwijl Genoa de nummer vier is in verzamelde titels met negen.