Breaking news

Brands onthult: PSV met sterspeler in gesprek over definitieve overname

Brands onthult: PSV met sterspeler in gesprek over definitieve overname

21 april - 22:35

PSV is de afgelopen weken met Sergiño Dest en FC Barcelona in gesprek geweest over een definitieve overname. Dat vertelde algemeen directeur Marcel Brands zojuist aan tafel bij Studio Voetbal. De linksback is in het huidige seizoen één van de absolute uitblinkers bij de Eindhovenaren, die zeer binnenkort kampioen van de Eredivisie kunnen worden.

Dest haakte afgelopen week echter geblesseerd af op de training. Daardoor lijkt hij de rest van het seizoen niet in actie te kunnen komen. "Het zag er niet goed uit", vertelde Brands. "Het was een beetje een raar moment op de training en niet eens in een duel, dus ja, we vrezen voor een knieblessure."

Dest wordt momenteel gehuurd van Barça, met een clausule van rond de tien miljoen euro. Voor dat bedrag zou PSV de Amerikaan definitief kunnen overnemen. "We waren afgelopen week daar in onderhandeling over met hem. Bij Barcelona ligt de optie vast. Dus we zijn inderdaad met Sergiño en zijn zaakwaarnemer in gesprek", aldus Brands, die zegt dat het de onderhandelingen de goede kant op gaan. "We moeten even afwachten hoe of wat, maar wij geloven in Sergiño als speler en ik ga er vanuit dat hij ook weer fit wordt. Dus we zouden hem graag bij PSV houden", besluit de directeur.

Dest speelde in het huidige seizoen 37 officiële wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde hij tweemaal en gaf hij ook zeven assists. Zijn contract bij Barcelona loopt nog tot medio 2025.