Nieuws

Proper start en Schöne ontbreekt: dit is de opstelling van NEC tegen Feyenoord

Proper start en Schöne ontbreekt: dit is de opstelling van NEC tegen Feyenoord

21 april - 16:50 Laatste update: 16:50

Rogier Meijer moest aardig puzzelen voor de bekerfinale. De trainer zag Lasse Schöne uitvallen tegen PSV met een blessure en moest de routinier daarom vervangen. Dirk Proper keerde net terug van een blessure, maar zal wel starten.

De verdediging van de Nijmegenaren kent weinig problemen. Jasper Cillessen zal starten in De Kuip, terwijl Bart van rooij, Philippe Sandler, Bram Nuytinck en Calvin Verdonk de verdediging compleet maken. Voor Verdonk zal het een bijzonder duel zijn, want hij doorliep de gehele jeugdopleiding van de Rotterdammers en speelde negentien duels in het eerste elftal.

Het middenveld was de grootste puzzel voor de trainer van NEC. Op zijn persconferentie voor de bekerfinale gaf Meijer al aan dat Schöne niet zou kunnen starten tegen Feyenoord. De Deen zit wel bij de wedstrijdselectie. Tegen PEC Zwolle speelde Proper zoals gepland een halfuur en hij zal wederom in de basis beginnen. Hoe lang de middenvelder het dit keer vol houdt is de vraag. Mees Hoedemakers en Tjaronn Chery zijn de andere middenvelders.

De Japanners Kodai Sano en Koki Ogawa zullen de aanval vormen samen met  Youri Baas. Ogawa maakt samen met ploeggenoot Rober González als een van de weinige spelers nog kans om topscorer van de KNVB Beker te worden. Beide Nijmegenaren hebben vier doelpunten gemaakt en staan daarmee één doelpunt achter op Kornelius Hansen en Milan Smit.

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Proper, Chery; Baas, Ogawa, Sano.