Nieuws

Dit is hoe Messi dit seizoen presteert bij Inter Miami in de MLS

Dit is hoe Messi dit seizoen presteert bij Inter Miami in de MLS

21 april - 07:25 Laatste update: 07:29

Na ruim tien maanden is iedereen er inmiddels aan gewend geraakt dat Lionel Messi in de Major League Soccer bij Inter Miami CF speelt. De Argentijn liet in het eerste seizoen mooie dingen zien, maar inmiddels is seizoen nummer twee onderweg. Hoe doet de Argentijn het dit seizoen bij Miami? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Zo presteert Messi dit seizoen in de MLS

In het eerste seizoen was Messi vooral in de Leagues Cup goud waard voor Inter Miami: La Pulga was in zeven bekerwedstrijden goed voor tien goals en een assist en had daarmee een enorm aandeel in het veroveren van de eerste prijs van de club. In de competitie viel het aandeel vanwege blessureleed mee: Messi miste zeven wedstrijden en was in de overige zes duels goed voor een goal en twee assists.

Ook dit seizoen mist Messi de nodige duels vanwege kwetsuren. Van de tien wedstrijden in de MLS speelde Messi er zes, maar was de Argentijn wel zeer belangrijk in deze duels: met zeven goals en drie assists kan de buitenspeler weer spreken van een goed moyenne. Inter Miami leidt in de Eastern Conference, maar speelde wel een duel meer dan de concurrenten, de New York Red Bulls en FC Cincinnati.