Breaking news

City naar FA Cup-finale: matchwinner Silva in één week van schlemiel naar held

20 april - 20:13 Laatste update: 20:15

Manchester City heeft zich geplaatst voor de finale van de FA Cup na een zinderende halve eindstrijd tegen Chelsea, die eindigde in een 1-0 overwinning op Wembley. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam laat, in de 84e minuut, toen Bernardo Silva de doorslag gaf.

De wedstrijd was tot diep in de tweede helft een tactisch steekspel zonder doelpunten, waarbij beide teams kansen misten om de score te openen. Chelsea's keeper Djordje Petrovic en City's Stefan Ortega waren beide in topvorm, waarbij ze cruciale reddingen maakten die het scorebord onaangeroerd lieten. Bij City ontbrak superspits Erling Haaland door een blessure. Julian Álvarez was daarom zijn logische vervanger.

Het beslissende moment kwam toen Jeremy Doku, die inviel en City's aanval versterkte, langs de linkerflank dribbelde en Kevin De Bruyne in stelling bracht. De Bruyne’s lage voorzet werd door Petrovic weggestompt, maar recht in de voeten van Silva die snel reageerde en de bal in de rechterhoek schoof. Het doelpunt van de man die uitgerekend afgelopen woensdag nog werd verguisd door een gemiste strafschop tegen Real Madrid in de Champions League, was genoeg voor City om door te stoten naar de finale.

De wedstrijd kende verder felle duels en een hoog tempo, waarbij spelers als Cole Palmer en Phil Foden zich nadrukkelijk lieten gelden, maar zonder succes in de afronding. City kan nu gaan wachten wie de tegenstander wordt in de finale, die op 25 mei wordt gespeeld. Zondag staan Coventry City en het Manchester United van Erik ten Hag in de andere halve finale tegenover elkaar.