Nieuws

Update: positieve berichten rondom AZ-keepster Liefting, ziekenhuis verlaten

Update: positieve berichten rondom AZ-keepster Liefting, ziekenhuis verlaten

20 april - 15:37 Laatste update: 18:09

AZ-keepster Femke Liefting is na een harde botsing met Ajax-aanvalster Chasity Grant buiten bewustzijn geraakt tijdens een wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ondanks het dramatische voorval is de medische situatie van Liefting nu stabiel. Het incident vond in de beginfase van de wedstrijd plaats, toen Liefting een tegenstoot van Ajax probeerde te keren.

De jonge keepster werd direct na de botsing roerloos op het veld aangetroffen. Het medische team was snel ter plaatse en heeft haar met spoed gereanimeerd. De wedstrijd werd onmiddellijk gestaakt om de noodzakelijke medische hulp te verlenen en een ambulance samen met een traumahelikopter werden naar het veld gestuurd.

Liefting is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Haar stabiele toestand is gelukkig een ietwat geruststellend bericht voor teamleden, familie en fans. Het restant van de wedstrijd zal op een later moment worden uitgespeeld.

Update: AZ meldt zojuist dat Liefting een hersenschudding heeft opgelopen bij de botsing en na onderzoek het ziekenhuis mocht verlaten.