Nieuws

Deze voetballers droegen zowel de shirts van Feyenoord als die van NEC

Deze voetballers droegen zowel de shirts van Feyenoord als die van NEC

20 april - 15:00 Laatste update: 21 april - 13:35

Met de bekerfinale op het programma, is het tijd om eens te kijken welke spelers een geschiedenis delen bij zowel Feyenoord als NEC. VoetbalNieuws neemt enkele namen met je door en benoemt ook andere voetballers die hun geluk in zowel Rotterdam als Nijmegen wisten te vinden.

Babos en Fortmannoy

Gabor Babos en Brad Jones zijn opvallende namen onder de keepers. Babos, eerder bij NAC Breda en na zijn periode bij Feyenoord en NEC teruggekeerd naar NAC, had een indrukwekkende carrière en werd tweemaal verkozen tot Nederlands doelman van het jaar. Jones maakt deel uit van het succesvolle Feyenoord dat in 2016/17 landskampioen werd, in 2017 de Johan Cruijff Schaal veroverde en in 2017/18 bekerwinnaar werd.

Verdonk, Van Wonderen en Philippe Sandler

In de verdediging springen Calvin Verdonk en Kees van Wonderen eruit. Verdonk, recent nog actief bij NEC, speelde eerder bij Feyenoord en had verhuurperiodes bij meerdere clubs. Van Wonderen, nu hoofdtrainer van sc Heerenveen, begon bij NEC en maakte een succesvolle overstap naar Feyenoord, waar hij de UEFA Cup won. Bij NEC neemt Philippe Sandler het zondag op tegen zijn oude club, waarvan hij het shirt slechts twee keer droeg.

Goossens en Boutahar

Op het middenveld hebben Saïd Boutahar en John Goossens beide clubs op hun cv staan. Boutahar, die startte bij Feyenoord en via omwegen bij NEC terechtkwam, had een productieve periode in Nijmegen. Goossens, na een mislukte periode bij Feyenoord, vond zijn voetbalgeluk elders in binnen- en buitenland.

Van Beukering en Jahanbakhsh

Jhon van Beukering, bekend als 'Jhonny van de Burgerking' tijdens zijn tijd bij NEC, en Brett Holman, die bij Feyenoord begon en vervolgens belangrijk was voor NEC, zijn enkele van de aanvallers die voor beide clubs hebben gespeeld. Alireza Jahanbakhsh, oorspronkelijk naar Nederland gebracht door NEC, maakt nu furore bij Feyenoord.

Spelers die uitkwamen voor NEC en Feyenoord

Marchanno Schultz
Pieter Collen
Willy Carbo
Brett Holman
David Mitchell
Hans Venneker
Theo de Jong
Wim van Zinnen
Ferne Snoyl
Lorenzo Davids
Lucas Woudenberg
Jan Formannoy
Jari Schuurman
Joris Delle