Nieuws

Zo hekelt Derksen de werkwijze van De Telegraaf rond het gesprek met Mislintat

Zo hekelt Derksen de werkwijze van De Telegraaf rond het gesprek met Mislintat

13 april - 13:46 Laatste update: 15:40

Johan Derksen heeft felle kritiek geuit op een recente actie van De Telegraaf. Vrijdagavond besprak hij een video waarin de krant zonder toestemming Sven Mislintat filmde, de voormalige directeur van Ajax die in Dortmund woont. Derksen noemde de methodes van de krant 'cowboyjournalistiek'. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de analist met je door!

De video kwam tijdens de uitzending van aan het licht in het programma Vandaag Inside, waarin de beelden van Mislintat, die niet zichtbaar was maar wel hoorbaar, werden getoond. Hélène Hendriks, mede-presentator, benadrukte dat de journalistieke tactiek van het stiekem opnemen niet gepast was. "Vind ik ook niet chique, dat moet je ook niet doen," gaf Hendriks aan.

Derksen was resoluut in zijn oordeel over de werkwijze van De Telegraaf. "Als je die man om een interview vraagt dan maak je een afspraak en dan heb je een gesprek met hem," zei hij, wijzend op het gebrek aan professionaliteit in de benadering van de krant. Hij vergeleek de actie met de sensatiezoekende aanpak van roddelprogramma's. . "Dit vind ik van die cowboyjournalistiek. Dat is ook wat Boulevard en Shownieuws doen, achter mensen aanrennen om een quootje enzo. Nee, dat vind ik niets," sloot Derksen af.

Vrijdagochtend verscheen er op het platform van De Telegraaf waarin Jeroen Holtrop op heimelijke wijze Mislintat, die nog altijd onder vuur ligt sinds zijn periode bij Ajax, confronteerde. De manier waarop kon al op veel kritiek rekenen en zo deed Derksen er een schepje bovenop.