Nieuws

'Nog geen streep door komst Potter bij Ajax, nieuwe rol voor Maduro mogelijk'

'Nog geen streep door komst Potter bij Ajax, nieuwe rol voor Maduro mogelijk'

12 april - 07:47 Laatste update: 07:51

Ajax blijft onverminderd geïnteresseerd in Graham Potter als hoofdcoach, ondanks eerdere berichten over mogelijke andere kandidaten. Dat stelt Ajax-clubwatcher van het Algemeen Dagblad, die ook weet te melden dat er voor Hedwiges Maduro een nieuwe rol in Amsterdam is weggelegd. De assistent werd recent nog in verband gebracht met een terugkeer bij Almere City.

Volgens het AD is er nog geen streep door de naam van Potter gezet, zoals recent naar buiten werd gebracht door diverse media. "Zeker niet. Wat ik ervan heb begrepen is dat hij officieel nog niet heeft bedankt voor de vacature. Ajax ziet hem nog steeds als optie. Sterker nog, hij prijkt nog bovenaan het lijstje", verklaart Inan in de Voetbalpodcast. Potter had een goede band opgebouwd met de weggestuurde Alex Kroes, wat een belangrijke factor blijkt in de overweging. "Potter had een klik met Kroes, het begon te jeuken om met Kroes aan een nieuw Ajax te bouwen. Vervolgens ziet hij Kroes geschorst worden. Maar het is niet zo dat hij de optie Ajax nu heeft afgeschoten", licht Inan toe. 

Ondertussen bereidt Ajax zich voor op grote veranderingen binnen de technische staf. John van 't Schip verlaat zijn functie als interim-coach, en Maduro is benaderd om coach van Jong Ajax te worden. De club bevindt zich in zwaar weer na een zware nederlaag in De Klassieker (6-0) en staat nu zesde in de Eredivisie. Ajax hoopt dat, ondanks de afwezigheid van Kroes, de gesprekken met Potter spoedig kunnen worden hervat. "Ik denk dat hij de boot nu even afhoudt, ook om te zien hoe het nu verder gaat bij Ajax. Het is de grote vraag of hij bereid is om in te stappen als Kroes niet terugkeert", zegt Inan. De komende periode zal cruciaal zijn om te zien of Ajax zijn koers kan houden en of Potter aan boord komt om de club door deze turbulente tijden te loodsen.

Zondagmiddag wacht de volgende zware klus voor Ajax, als nummer vier FC Twente op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA.