Nieuws

Dit is wat Oranje-keepster Kop zegt over de komende wedstrijd tegen Noorwegen

Dit is wat Oranje-keepster Kop zegt over de komende wedstrijd tegen Noorwegen

9 april - 19:20

Dinsdagavond nemen de Oranje Leeuwinnen het tijdens de EK-kwalificatie op tegen Noorwegen. Na de valse start tegen Italië zint het team van Andries Jonker op revanche. Bij de NOS laat Lize Kop, de keepster bij Oranje, zich uit over de komende ontmoeting. 

Lize Kop zal het dinsdagavond met Oranje op gaan nemen tegen Noorwegen. De 26-jarige keepster is ervan overtuigd dat Nederland zich zal herpakken na de eerdere nederlaag tegen Italië. "Ik heb wel echt het gevoel dat we er weer voor gaan. Op naar Noorwegen. Dat moet ook in deze fase. Dit is voor ons een belangrijke wedstrijd." Tegen Noorwegen zal voor Kop haar negende interland worden waar zij vanaf de aftrap het Nederlandse doel verdedigt. Andries Jonker kiest Kop deze EK-kwalificatiereeks als eerste keepster, omdat Daphne van Domselaar momenteel geblesseerd is.

Kop maakte vorig seizoen de overstap van Ajax naar Leicester City. Qua reddingspercentage behoort de keepster tot de middenmoot van de sterke Engelse competitie. De doelvrouw wordt geroemd vanwege haar meevoetballende kwaliteiten. Van alle keepsters met minstens vijf gespeelde wedstrijden heeft Kop de hoogste passnauwkeurigheid in de competitie, volgens statistiekenbureau Opta. Dit ligt hoger dan bij Van Domselaar bij Aston Villa, al speelde Van Domselaar dit seizoen wel twee keer zo veel wedstrijden als Kop.

Een meevaller voor Kop in de wedstrijd tegen Noorwegen is de afwezigheid van Caroline Graham Hansen. De speelster van FC Barcelona maakte namens de Catalanen al zeventien doelpunten en gaf zestien assists. Kop schudt bij de NOS lachend haar hoofd, wanneer haar gevraagd wordt of zij blij is met de afwezigheid van Hansen. "Uiteindelijk speel ik mijn eigen spel, hoor. Op gevoel. Wie er dan ook tegenover me staat, ik denk altijd: ik pak die bal wel." 

De wedstrijd tussen Oranje en Noorwegen is om 20.45 uur te zien op NPO 3.