Nieuws

Guardiola nadert Ancelotti: deze trainers zijn het succesvolst in Europees verband

Guardiola nadert Ancelotti: deze trainers zijn het succesvolst in Europees verband

9 april - 17:40

Dinsdagavond nemen Real Madrid en Manchester City het tegen elkaar op. Het duel is niet alleen een strijd tussen twee grootmachten, maar ook één tussen twee toptrainers. Beide doen het uitstekend in de Champions League. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke trainers het succesvolst zijn in het miljardenbal.

Carlo Ancelotti heeft er al een imposante trainerscarrière opzitten. De oefenmeester was werkzaam bij onder andere AC Milan, Juventus en Paris Saint-Germain. Sinds 2021 staat de trainer voor de tweede keer aan het roer bij Real Madrid. Hoewel Guardiola aanzienlijk minder lang in het trainersvak actief is, staat ook hij hoog op de erelijstjes van de Champions League.

Welke trainer coachte de meeste wedstrijden in de Champions League?

Het eerste seizoen dat Ancelotti trainer was in de Champions League was het seizoen 1997/1998 namens Parma. De Italiaan heeft intussen de nodige wedstrijden als eindverantwoordelijke aan de kant gestaan tijdens het miljardenbal. De wedstrijd van dinsdag tegen Manchester City wordt alweer de tweehonderdste wedstrijd van Ancelotti in het toernooi. Hiermee is Ancelotti de trainer met de meeste wedstrijden in deze competitie. Vorig jaar ging de trainer Sir Alex Ferguson voorbij, die 190 wedstrijden aan het roer stond. Arsene Wenger completeert de top drie met 178 wedstrijden tijdens de Champions League. Er is wel een aannemelijke kans dat zij komende seizoenen worden ingehaald. Guardiola is namelijk de nummer vier op lijst. Dinsdag wordt de wedstrijd tegen Real Madrid zijn 168ste wedstrijd op het hoogste Europese niveau.

Welke trainer won de Champions League het vaakst?

Ancelotti wist de Champions League al vier keer te winnen. Daarmee won de trainer de Cup met de grote oren het vaakst van alle trainers. Twee keer wist hij de beker omhoog te liften met AC Milan. De twee andere overwinningen waren met Real Madrid, waarvan de laatste in het seizoen 2021/2022. Guardiola zit Ancelotti op de hielen, want de Catalaan won de Champions League tot dusver drie keer. Vorig seizoen wist hij met Manchester City beslag te leggen op de titel en eerder won hij met FC Barcelona twee keer het prestigieuze bekertoernooi. Zinedine Zidane is de enige trainers die ook driemaal de Champions League wist te winnen. In zijn periode bij Real Madrid won de Fransman het toernooi drie keer op rij.