Nieuws

Dit zegt Clarence Seedorf over een mogelijke rol binnen Ajax

Dit zegt Clarence Seedorf over een mogelijke rol binnen Ajax

4 april - 10:22

Clarence Seedorf, voormalig middenvelder van Ajax, sluit een toekomstige terugkeer bij de club niet uit. Hij benadrukt in gesprek met AT5 echter dat een comeback voorlopig niet op de planning staat. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe hij er precies over denkt.

Ajax verkeert in roerige tijden na de schorsing van CEO Alex Kroes. De zoektocht naar zijn opvolger, een technisch directeur en een hoofdtrainer is in volle gang. Ondanks de speculaties en onrust, blijft Seedorf de Amsterdamse club nauwlettend volgen. "Ik ben hier opgegroeid, dus alles wat er gebeurt, volg ik", aldus de oud-speler. "Je hoopt dat alles goed gaat, maar net zoals in het leven zijn er soms ook mindere momenten. Maar juist op die momenten moet je samen blijven."

Seedorf, die na zijn actieve carrière ook als trainer actief was, heeft nog geen concrete gesprekken met Ajax gevoerd over een eventuele rol binnen de club. Zijn recente betrokkenheid bij de KNVB en eerdere ervaringen bij verschillende clubs maken hem echter een interessante kandidaat voor een toekomstige functie binnen Ajax.

Hoewel de geruchtenmolen over mogelijke kandidaten voor de openstaande posities binnen de club volop draait, houdt Seedorf de deur open voor een dialoog. "Iedereen kan mij altijd bellen, maar dat is nu even niet relevant", zegt hij. "Ik hoop dat Ajax heel snel rust kan vinden. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal en goed voor de toekomst van de club."

Seedorf speelde tussen 1992 en 1995 in totaal negentig officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij elf keer scoorde. Met de Amsterdammers won hij in 1995 de Champions League. Daarna speelde de geboren Surinamer achtereenvolgens voor Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!