Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip maakt één wijziging tegen Go Ahead

4 april om 08:14
Laatste update: 4 april om 08:32

In een cruciale fase van de Eredivisie ontvangt Ajax donderdagavond Go Ahead Eagles in de Johan Cruijff ArenA. Met slechts vier punten verschil tussen de twee teams belooft het een spannende strijd te worden om de vijfde plek. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers met je door!

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Go Ahead Eagles

Ajax-coach John van 't Schip kan weer rekenen op een aantal terugkerende verdedigers, maar moet het nog stellen zonder sterkhouders als Steven Berghuis en Brian Brobbey. De verwachte opstelling laat daardoor enkele interessante wijzigingen zien. Ahmetcan Kaplan keert terug van een schorsing, wat Sivert Mannsverk waarschijnlijk terug naar het middenveld plaatst. De Noor stond afgelopen zondag nog in de driemansdefensie van de ploeg die PEC Zwolle met 1-3 versloeg.

Ondanks een sterke invalbeurt van Anton Gaaei in die wedstrijd, lijkt Kristian Hlynsson de rechterflank te mogen bestrijken. Op links wordt Kenneth Taylor verwacht, mede door de afwezigheid van de zieke Borna Sosa.

Het middenveld vormt een uitdaging voor Van 't Schip, met Branco van den Boomen en Mannsverk als controlerende spelers, terwijl Jordan Henderson nog altijd niet beschikbaar is. Voorin zullen Mika Godts en Steven Bergwijn, naast spits Chuba Akpom, voor de doelpunten moeten zorgen. Hun recente terugkeer geeft Ajax extra opties in de aanval.

Go Ahead Eagles, onder leiding van René Hake, heeft minder blessurezorgen en alle spelers, op Philippe Rommens na beschikbaar. De ontmoeting van vorig seizoen eindigde in Amsterdam in een gelijkspel, waardoor de Deventenaren met vertrouwen naar de ArenA afreizen. Ajax hoopt het tij te keren en het gat met de concurrentie te vergroten, terwijl Go Ahead de kans heeft het verschil te verkleinen tot slechts één punt.

Ajax – Go Ahead Eagles begint donderdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via ESPN 3, maar VoetbalNieuws.nl doet ook verslag. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Kaplan, Hato; Hlynsson, Van den Boomen, Mannsverk, Taylor; Godts, Akpom, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Linthorst, Blomme; Adekanye, Willumsson, Oliver Edvardsen; Victor Edvardsen.