Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen FC Volendam in de Eredivisie

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: gemis Hartman zet Slot voor defensieve keuzes

4 april om 07:24

Feyenoord gaat donderdagavond op bezoek bij FC Volendam. De Rotterdammers gaan zonder de zwaar geblesseerde Quilindschy Hartman proberen om de druk op koploper PSV weer enigszins op te voeren. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

De blessure van Hartman kwam deze week als een enorme klap voor Feyenoord. De linksback kwam zondagmiddag ongelukkig ten val in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (4-2 winst) en veroorzaakte daarmee ook een strafschop. Achteraf bleek dat de Oranje-international een zeer zware blessure heeft opgelopen, waardoor hij de rest van het seizoen, het EK én het begin van het volgende seizoen mist.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen FC Volendam

In die wedstrijd liet coach Arne Slot Bart Nieuwkoop invallen als zijn vervanger. Lutsharel Geertruida schoof daardoor naar centrum, iets wat tegen Volendam ook waarschijnlijk lijkt. Het betekent bovendien dat Feyenoord weinig vertrouwen meer heeft in Marcos López, de andere optie op linksback. De Peruaan liet, wanneer hij Hartman moest vervangen, tot dusver vaak niet het gewenste niveau zien en mag zich gaan voorbereiden op een vertrek uit De Kuip. David Hancko gaat voorlopig op zijn plek spelen.

Verder lijkt de opstelling van Feyenoord hetzelfde te blijven als tegen Utrecht. Dat betekent dat Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer en Quinten Timber het middenveld gaan vormen. Calvin Stengs keerde weliswaar terug van een blessure en maakte als invaller het verschil tegen de Domstedelingen, maar Slot zal met het oog op de Klassieker van aanstaande zondag geen risico willen nemen.

De aanval staat met Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixão zo goed als vast. Laatstgenoemde is met drie goals in drie wedstrijden op dreef en hoopt zich tegen de hekkensluiter te kunnen onderscheiden. Het duel begint om 18.45 uur in het Kras Stadion en is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Beelen, Hancko; Zerrouki, Wieffer, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.