Joshua Zirkzee gaat Bologna verruilen voor AC Milan voor ongeveer 50 miljoen

'Zirkzee heeft jawoord gegeven voor 'droomtransfer', Ten Hag en co grijpen mis'

4 april om 07:06

Joshua Zirkzee heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een transfer naar AC Milan. Dat lijkt La Gazzetta dello Sport zo goed als zeker te weten. De spits van Bologna verkiest een avontuur bij I Rossoneri boven clubs als Juventus, Manchester United en Arsenal.

De Nederlandse goalgetter kent momenteel een indrukwekkend seizoen in de Serie A, waar hij in 28 wedstrijden tien keer het net vond. Zijn prestaties hebben ertoe geleid dat Milan op het punt staat om een bod van rond de 50 miljoen euro uit te brengen, met daarbovenop een permanente overgang van Alexis Saelemaekers van Milan naar Bologna. Zirkzee, die recentelijk herstelde van een blessure, heeft nog niet zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal, maar bondscoach Ronald Koeman houdt hem in gedachten voor het aanstaande EK.

De voorkeur van Zirkzee voor Milan boven de andere geïnteresseerde clubs wordt gedreven door zijn wens om in de Serie A te blijven en verder te groeien binnen Italië. Zijn ervaringen tegen zowel Internazionale als AC Milan zouden hem van de uitdaging hebben overtuigd. Zodoende grijpt Erik ten Hag naast de komst van de voormalig Bayern München-spits, die bij Bologna nog een contract tot medio 2026 had.