'Zirkzee mogelijk te duur voor AC Milan': wie staan nog meer op het verlanglijstje

Wie zijn naast Joshua Zirkzee kandidaten voor AC Milan?
28 maart om 09:45

Joshua Zirkzee staat door het vertrek van Olivier Giroud in de belangstelling van AC Milan. Echter meldt La Gazetta dello Sport dat de Nederlander mogelijk te duur is voor de Rossoneri. Welke spitsen maken nog meer kans op een toptransfer? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Door het vertrek van Giroud richting de Verenigde Staten is er na komende zomer een vacature te vullen in Milaan. De 37-jarige spits tekende een contract voor achttien maanden bij Los Angeles FC in de MLS en dat terwijl AC Milan graag met de Fransman door wilde gaan. In Italië sluimert de naam van Zirkzee al vaker rond bij meerdere topclubs, maar hij is niet de enige spits die kans maakt.

Welke concurrenten heeft Zirkzee voor een transfer naar AC Milan?

Victor Gyökeres - Sporting CP

Volgens de roze voetbalkrant zou Gyökeres ook op polepostion liggen om de plaats van Giroud in te nemen. Het is nog onduidelijk hoe de structuur van de club er komende zomer gaat uitzien, maar de spits van Sporting CP staat al langer in de belangstelling volgens de Italiaanse krant. Groot voordeel voor Gyökeres is dat Zlatan Ibrahimovic nog altijd actief is bij de Rossoneri. Net als Ibra is de spits van Os Leões ook van Zweedse nationaliteit. Het prijskaartje van Gyökeres ligt nog iets hoger dan die van Zirkzee, Sporting zou namelijk rond de honder miljoen euro vragen.

Benjamin Sesko - RB Leizpig

Tijdens de transferzomer van 2023 maakte Sesko de overstap van RB Salzburg naar RB Leipzig. In totaal werd er 24 miljoen euro betaald, maar de vraagprijs voor de Slovaakse spits ligt anno 2024 veel hoger. Die Roten Bullen zouden rond de vijftig miljoen euro willen in ruil voor de diensten van Sesko, maar volgens La Gazetta dello Sport lijkt de transfer naar AC Milan een moeilijke te gaan worden. Dit seizoen scoorde Sesko zeven keer in 23 Bundesliga duels, maar 'Leipzig bestudeerde een jaar geleden het project voor Sesko: het is niet eenvoudig om dat nu te onderbreken', zo schrijft de krant.

Jonathan David (LOSC Lille) en Serhou Guirassy (VfB Stuttgart)

Naast twee hele dure opties prijken er ook twee goedkopere opties op het verlanglijstje. David en Guirassy scoren er samen dit seizoen op los bij hun clubs en kunnen dus ook rekenen op serieuze interesse van topclubs. Ook Erik ten Hag en Manchester United zouden geïnteresseerd zijn in Guirassy, maar tot een deal kwam het nog niet. David scoorde dit seizoen vijftien keer, terwijl Guirassy 22 keer het net vond. Hoewel de twee goedkopere opties lijken dan Zirkzee, behoren zij niet tot de favorieten.

Santiago Gimenez - Feyenoord

Eerder werd ook al bekend dat AC Milan zou kijken naar de diensten van Gimenez. De naam van de Mexicaan zou nog altijd niet helemaal van het verlanglijstje verdwenen zijn, maar een echte favoriet is hij niet meer te noemen. De vraagprijs van de Rotterdammers, rond de zestig miljoen euro, zou teveel zijn voor de Rossoneri en daarmee lijkt een zomerse transfer uitgesloten. 'De laatste, maar niet qua aantal doelpunten, Santiago Gimenez. Feyenoord vraagt rond de 60 miljoen euro. Er is een kans dat iemand ze zal betalen.'