'Zirkzee ligt er een maand uit door hamstringblessure'

Zirkzee ligt er een maand uit door hamstringblessure, plek in Oranje lijkt kwijt

11 maart om 13:51
Laatste update: 11 maart om 14:14

Joshua Zirkzee heeft zaterdag een hamstringblessure opgelopen en moet een maand herstellen. De spits van Bologna raakte geblesseerd in het duel met Internazionale en lijkt nu een kans op het EK met Oranje te vergeten. 

Bologna meldt in een officieel statement dat Zirkzee een maand moet toekijken vanaf de zijlijn. De spits werd op 1 maart opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal en lijkt nu niet door de definitieve selectie te kunnen komen.

Op 15 maart maakt Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend voor het EK in Duitsland, dat in juni en juni wordt gespeeld. Zirkzee was bezig aan een sterke periode bij Bologna en imponeert in de Serie A, met tien doelpunten en vier assists in 27 wedstrijden. Het is nu aan Koeman of de geblesseerde spits bij Oranje mag blijven.

Zirkzee maakte in 2022 de overstap van Bayern München naar Bologna en valt daar in positieve zin op. Op 1 maart werd de spits voor het eerst bij de voorlopige selectie van Oranje opgeroepen. Het Nederlands elftal oefent op 22 maart tegen Schotland en treft vier dagen later Duitsland.