Transfernieuws

La Gazzetta: Milan gaat voor 'peperdure' Zirkzee, transfer à la Zlatan

La Gazzetta: Milan gaat voor 'peperdure' Zirkzee, transfer à la Zlatan

27 maart - 19:29

AC Milan heeft zijn zinnen gezet op Joshua Zirkzee als potentiële vervanger van Olivier Giroud, die lijkt te vertrekken naar de MLS. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse krant is Zirkzee, momenteel spelend bij Bologna, de topkandidaat om de Fransman op te volgen.

Zirkzee kent een indrukwekkend seizoen bij Bologna. Met de Rossoblu staat hij momenteel op de vierde plaats in de Serie A. In 27 wedstrijden scoorde hij tienmaal en gaf hij vier assists. Bovendien loopt zijn contract tot medio 2026, waardoor Zirkzee als 'peperduur' wordt beschouwd.

Naar verluidt zou de voormalig spits van onder meer RSC Anderlecht en Bayern München namelijk zestig miljoen euro moeten opleveren. Behalve de door Oranje-international, die door een blessure afhaakte voor de afgelopen interlandperiode, zouden ook Serhou Guirassy (VfB Stuttgart), Jonathan David (LOSC Lille), Benjamin Sesko (RB Leipzig) en Viktor Gyökeres (Sporting CP) op Milans lijst staan. De keuze voor Zirkzee noemt La Gazzetta echter de meest fascinerende. 'Een die lijkt op de komst van Zlatan Ibrahimovic, die speelde met dezelfde stijl, naar Juventus in 2004. Twintig jaar later herhaalt de geschiedenis zich in de top van de Serie A.'

Het aanstaande vertrek van Giroud, die een contract voor achttien maanden gaat tekenen bij Los Angeles FC, laat een leegte achter in de voorhoede van Milan, ondanks dat de club graag met hem door was gegaan. 'Voor Milan ligt er een mooie kans, door het grote budget, maar tegelijkertijd ook een groot risico', schrijft men.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!