'Italiaanse grootmacht hoopt op Zirkzee, Premier League wil roet in eten gooien'

'Italiaanse grootmacht hoopt op Zirkzee'
20 maart om 09:39
Laatste update: 20 maart om 09:48

Joshua Zirkzee is bezig aan een sterk seizoen bij Bologna en mag rekenen op verregaande interesse van AC Milan. De Nederlandse spits lijkt niet terug te keren naar Bayern München, aangezien de Duitse grootmacht de terugkoopclausule niet wil activeren. 

In de editie van woensdag van La Gazetta dello Sport is te lezen dat Bayern de terugkoopclausule van Zirkzee niet wil lichten. Der Rekordmeister zou flink de portemonnee moeten trekken voor de clausule: het bedrag van 40 miljoen euro is te gortig voor Bayern. Met de aanwezigheid van Harry Kane lijkt een dergelijk bedrag een hoop geld voor een tweede spits.

Volgens de roze sportkrant zit AC Milan op het vinkentouw om Zirkzee naar de Italiaanse hoofdstad te halen. In Engeland is men echter ook gecharmeerd van de Nederlander en zijn onder meer Manchester United en Arsenal geïnteresseerd in de Nederlander. United zou zelfs al de gesprekken zijn gestart met Zirkzee. Bologna zou maar liefst 75 miljoen euro verlangen voor de goaltjesdief. 

Milan neemt deze zomer wellicht afscheid van Olivier Giroud en is op zoek naar een degelijke vervanger. De Franse topspits won alles wat er te winnen viel en is volgens The Athletic in gesprek met Los Angeles FC voor een avontuur in de Major League Soccer. Zirkzee mist de komende interlands met Oranje vanwege een blessure die hij vlak voor de interlandperiode opliep.