Nieuws

Dit zegt Materazzi over het kopstootmoment met Zidane op het WK in 2006

Dit zegt Materazzi over het kopstootmoment met Zidane op het WK in 2006

1 april - 15:37

Marco Materazzi stopte in 2011 met voetballen in Europa en was in 2006 betrokken bij het beroemde kopstootmoment van Zinédine Zidane. Wat zegt de oud-speler van het Italiaanse nationale elftal over het incident in de WK-finale? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zegt Materazzi over de kopstoot van Zidane

Materazzi blikt in gesprek met The Times terug op het oh zo bekende WK-moment, dat inmiddels al bijna twintig jaar geleden plaatsvond. Zidane kreeg het aan de stok met Materazzi tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Italië en deelde een kopstoot uit. Zidane vertrok met een directe rode kaart en nam op die wijze afscheid van het nationale elftal. Italië won na strafschoppen de WK-finale.

De voormalig verdediger van Italië blikt terug op het moment en heeft spijt van de manier waarop dingen zijn gegaan. "Het had nooit moeten gebeuren. Er stond veel spanning op de wedstrijd en Zidane bood me zijn shirt aan nadat ik eraan had getrokken. Ik zei dat ik liever zijn zus had. Hij reageerde zoals we allemaal herinneren en daarna heb ik hem nooit meer gezien", herinnert de speler zich.

De Italiaan vindt het zonde dat hij vooral bekendstaat om de uit de hand gelopen situatie. "Ik vind er niks aan, want het doet volledig af van de rest van mijn carrière. Daar hebben mensen het niet meer over", besluit de voormalig speler van onder meer Everton en Internazionale. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!