Wie is Tim Pieters, de amateuraanvaller van Hercules die Ajax pijn deed?

25 januari - 16:00 Laatste update: 16:17

In de tweede ronde van de KNVB Beker nam Tim Pieters de amateurs van USV Hercules tegen Ajax bij de hand. De 22-jarige spits was in de bekerwedstrijd in Utrecht goed voor twee doelpunten. VoetbalNieuws stelt de oud-jeugdspeler van FC Utrecht aan je voor!

Wie is Tim Pieters?

Geboren op 3 september 2001 in Utrecht start Pieters met voetballen in de jeugd van Hercules. In 2014 neemt FC Utrecht de aanvaller transfervrij over, waarna hij na twee jaar weer terugkeert bij de amateurploeg. In 2020 ziet FC Utrecht het toch weer zitten in de jeugdige aanvaller en neemt hem weer over van Hercules.

Tot een debuut in het eerste van FC Utrecht schopt Pieters niet. Wel maakt de aanvaller in augustus 2020 zijn profdebuut in het Nederlandse voetbal, tijdens de 1-2 nederlaag met Jong FC Utrecht tegen FC Eindhoven. Pieters is ook direct trefzeker. In 31 optredens voor het beloftenteam is de aanvaller uiteindelijk goed voor vijf doelpunten en zes assists. In 2021 vertrok Pieters weer uit het profvoetbal, als hij terugkeert bij Hercules. Pieters koos voor een maatschappelijke carrière en ging rechten studeren.

Met Hercules speelde Pieters al drie seizoenen in de KNVB Beker, waarin hij in vijf optredens niet trefzeker was. Op 21 december 2023 was dat wel anders, toen Ajax op bezoek kwam in Utrecht. Tijdens de bekerwedstrijd in De Galgenwaard opende Pieters de score tegen de Amsterdammers, waarna hij ook nog eens goed was voor de 2-0. Na 72 minuten werd Pieters naar de kant gehaald. Na een bizarre slotfase zorgde Hercules voor een bekerstunt van formaat door Ajax met 3-2 uit de beker te knikkeren. In de achtste finales van de beker gaat Hercules het donderdag 25 januari opnemen tegen Cambuur.

Hoe scoorde Tim Pieters?

Zijn eerste doelpunt tegen Ajax scoorde Pieters na zestien minuten. Gastón Ávila stond te klungelen achterin en teamgenoot Jorde Paulina kon de bal van hem afsnoepen. Keeper van Ajax Diant Ramaj en verdediger Josip Šutalo konden vervolgens ook geen uitkomst meer bieden en zo maakte de aanvaller van Hercules van zijn droom een realiteit.

Na 66 minuten was het weer raak. Een lange bal van achteruit nam Pieters schitterend aan, waarna hij het één-op-één duel met Anton Gaaei aan kon gaan. Voor die test slaagde hij, want de rechtsachter van Ajax werd het bos in gestuurd. De linksbuiten kreeg genoeg ruimte om naar binnen te komen en schoot schitterend raak in de bovenhoek voor zijn tweede treffer van de avond.