Opinie

Zo denken de analisten van de NOS over de nieuwe oefenmeester voor Ajax

Zo denken de analisten van de NOS over de nieuwe oefenmeester voor Ajax

1 april - 11:26

Zondagavond stonden de kandidaten voor het trainersschap van Ajax voor komend seizoen central bij Studio Voetbal. Diverse namen, zoals die van Frank de Boer, Pascal Jansen, Joseph Oosting en Thomas Tuchel, stonden hierin centraal. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Ibrahim Afellay, Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk met je door!

Afellay spreekt zich uit voor een terugkeer van Frank de Boer als hoofdtrainer van Ajax, ondanks zijn eerdere tegenslagen in het buitenland. Tijdens de recente uitzending benadrukt Afellay de noodzaak van iemand met een sterk Ajax-verleden en de capaciteit om van fouten te leren. "Hij weet hoe het niet moet," refereert Afellay aan de buitenlandse ervaringen van De Boer. De ex-bondscoach werd na zij vertrek uit Amsterdam in 2016 bij zijn daaropvolgende werkgevers de laan uitgestuurd. Zo moest De Boer na veertien wedstrijden vertrekken bij Inter, stond hij slechts vijf wedstrijden aan het roer bij Crystal Palace en moest hij ook bij Atlanta vertrekken. Tussen 2020 en 2021 was De Boer bondscoach van Nederland, maar moest na een tegenvallend EK ook vertrekken. Afgelopen zomer werd hij nog aangesteld door Al-Jazira, maar moest na veertien wedstrijden vertrekken.

In de stuio lopen de meningen over een geschikte Ajax-trainer uiteen, met Vermeulen en Van Hooijdonk die andere namen, waaronder Pascal Jansen, naar voren schuiven. Afellay beschouwt De Boer echter als de ideale kandidaat vanwege zijn eerdere successen en verbintenis met de club. "De Boer is een jongen van de club. Hij is klaar om de uitdagingen aan te gaan," stelt Afellay. Hij ziet de mislukkingen van De Boer in het buitenland niet als een nadeel, maar als waardevolle lessen die hem nu ten goede kunnen komen.

Vermeulen bepleit een benadering voor Thomas Tuchel, gezien zijn ervaring en successen in topcompetities als een veilige keuze voor Ajax. "Het eerste telefoontje zou ik naar Thomas Tuchel doen," zegt Vermeulen, wijzend op de noodzaak van een bewezen succesvolle trainer. Van Hooijdonk brengt Pascal Jansen naar voren als een veelbelovende optie voor Ajax. "Die heeft bij AZ goed werk verricht, dus waarom zou hij niet de trainer van Ajax kunnen zijn?" oppert Van Hooijdonk, wijzend op Jansen's recente prestaties in de Eredivisie. Deze suggestie breidt het spectrum van kandidaten uit en benadrukt de diversiteit in potentiële richtingen die Ajax kan inslaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!