Nieuws

Deze Real-icoon lijkt er nóg één jaar aan vast te plakken in Madrid

Deze Real-icoon lijkt er nóg één jaar aan vast te plakken in Madrid

27 maart - 14:26

De kans is groot dat Toni Kroos zijn contract bij Real Madrid gaat verlengen tot medio 2025. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano.

Het huidige contract van Kroos loopt tot medio 2024. Volgens Romano staat niets een nieuwe deal tussen de Duits international en Real Madrid in de weg. Alleen 'de formaliteiten' moeten nog worden afgehandeld. Dan is de spelverdeler ook komend seizoen te zien in het Santiago Bernabeu.

Kroos kent een uitstekend seizoen bij de Madrilenen. In totaal kwam de Duitser 38 keer in actie dit seizoen. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij zeven assists. Real gaat momenteel aan kop in de Primera Division met een voorsprong van acht punten op FC Barcelona. Ook zitten de Madrilenen nog in de Champions League, waar ze Manchester City in de kwartfinale treffen.

De goede prestaties van Kroos bij Real zijn niet onopgemerkt gebleven. Op 34-jarige leeftijd maakte de spelverdeler zijn rentree bij het Duitse nationale elftal, nadat bondscoach Julian Nagelsmann Kroos benaderde voor een terugkeer. In totaal speelde Kroos al 108 interlands waar hij zeventien keer in scoorde en 21 assists gaf.

Voor Real Madrid heeft Kroos al 455 duels op zijn naam staan. Daarin wist hij 28 keer het net te vinden en 96 assists te geven. Met de Madrilenen werd Kroos onder meer drie keer kampioen en viermaal won hij er de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!