Nieuws

Wat zegt Babadi over zijn contractverlenging, PSV en Oranje onder 19?

Wat zegt Babadi over zijn contractverlenging, PSV en Oranje onder 19?

21 maart - 08:35

Isaac Babadi is van mening dat er een last van zijn schouders is gevallen na zijn contractverlenging bij PSV. De middenvelder van PSV vindt het belangrijk dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen en meldde zich bij Nederland onder 19. Daarmee versloeg Babadi Litouwen onder 19 simpel met 4-0.

"Er is een last van me afgevallen", stelt Babadi in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Door kort geleden het contract bij PSV te tekenen en nu ga ik vol voor mijn ontwikkeling. Ik wil en ga niet naast mijn schoenen lopen. Dat hoort niet bij me. Ik voel me niet hoger of meer dan de anderen hier, maar natuurlijk heb ik al wat meegemaakt dit jaar." Vooruitkijkend op de titel met de Eindhovenaren in de Eredivisie is hij ook duidelijk. "Nou, ook hier ga ik niet naast mijn schoenen lopen. Ik kan het soms bijna niet geloven dat we er zo goed voorstaan en het lijkt dichtbij, maar bij PSV spreken we het niet té hard uit. We willen wedstrijden winnen. Daar gaat het om. Elke keer weer."

Hoewel het een grote stap lijkt van een Champions League avontuur met PSV naar een wedstrijd in Veendam tegen Litouwen onder 19, ziet de jonge middenvelder dat toch anders. "Daar horen wedstrijden op het allerhoogste niveau bij, maar ik wil me ook hier bij Oranje onder 19 goed laten zien. Een goede prof moet dat gewoon kunnen, schakelen tussen niveaus. Dat kom je bij PSV ook tegen. Soms ben je zwaar favoriet en soms speel je tegen internationaal gelouterde ploegen."

Babadi kon gespaard worden, maar melden bij Nederland onder 19 is voor hem geen probleem. "Natuurlijk heb ik al bij Jong Oranje gespeeld. Ik heb het daar niet slecht gedaan, denk ik, maar dan nog. In dit elftal zitten vrienden van me en met de coach heb ik een goede klik. We hebben ook in vroegere jeugdlichtingen al samengewerkt. Voetbal blijft voetbal, of het nou in Veendam of in Dortmund is. Het is altijd leuk om te doen."