Nieuws

Dit is de vrouwenprofclub die het Olympisch Stadion gaat gebruiken als thuisbasis

Dit is de vrouwenprofclub die het Olympisch Stadion gaat gebruiken als thuisbasis

20 maart - 06:45

Het Olympisch Stadionin Amsterdam wordt een thuisbasis voor een nieuwe vrouwenprofclub. Deze club zal zich exclusief richten op vrouwenvoetbal, iets wat een primeur is in het Nederlandse voetbal. VoetbalNieuws.nl vertelt je alles over deze nieuwe club. 

Deze vrouwenclub gaat het Olympisch Stadion gebruiken

In Amsterdam staat een primeur op het programma: Hera wil de eerste profvoetbalclub worden die zich volledig richt op vrouwen. Oprichter Marieke Visser legt tegenover de NOS haar grootse plan uit. "Het voetbalsysteem moet anders. Profclubs zijn van oudsher gebouwd rondom de mannen. We willen dat vrouwen altijd op nummer één staan."

Visser kreeg het idee voor de club in mei van vorig jaar, toen de Ajax Vrouwen geen huldiging kregen na het behalen van de landstitel. "Dat zou bij de mannen nooit zijn gebeurd", aldus Visser, die al een goed beeld heeft van de opkomende club. "Waar vrouwen niet hoeven te vechten voor hun plek. Voor erkenning. Voor een goed salaris of de beste faciliteiten."

Stadiondirecteur Carla de Groot is óók enthousiast over de plannen en vertelt over de relevante geschiedenis van het stadion. "In 1928 deden hier voor de allereerste keer vrouwen mee in het atletiek. Ook dit is een doorbraak."