PSV begint te laat met voetballen en is uitgeschakeld in Champions League

13 maart - 22:52 Laatste update: 22:55

PSV is er woensdag niet in geslaagd de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Na het gelijkspel in Eindhoven moest de ploeg van Peter Bosz minstens gelijkspelen in het Signal Iduna Park, maar het sterkere Borussia Dortmund trok aan het langste eind: 2-0.

Joey Veerman bleek uiteindelijk fit genoeg om aan het duel met Dortmund te beginnen. Jerdy Schouten stond in de verdediging en daarom was er plek voor Mauro Junior op het middenveld. In de aanval stond Malik Tillman verrassend op de linkerflank en zat Hirving Lozano op de bank. Bij Dortmund startten zowel Donyell Malen als Ian Maatsen.

De openingsfase was volledig voor Dortmund, dat imponeerde in het eigen Signal Iduna Park. PSV kwam er totaal niet aan te pas en kwam érg snel op achterstand: Jadon Sancho schoot na drie minuten bedekt raak in de korte hoek. Onder meer Malen en Niclas Fullkrüg kregen in het half uur daarna veel kansen, maar de 2-0 bleef uit. PSV mocht van geluk spreken dat het bij het rustsignaal slechts 1-0 stond.

Na rust stond PSV beter op het veld en kregen de bezoekers enkele kansen. Het leidde uiteindelijk tot een flinke uithaal van de ingevallen Lozano, die hard de paal raakte. PSV zette aan, maar Dortmund stond verdedigend goed genoeg om niet veel toe te laten. Wanneer er wel een kans ontstond, stond doelman Gregor Kobel klaar om te redden.

Het leek een kwartier voor tijd alsnog afgelopen voor PSV: Fullkrüg schoot een vrije trap van dichtbij binnen, maar uiteindelijk werd door de VAR na lang overleg enkele millimeters buitenspel geconstateerd. Door de afgekeurde treffer leefde PSV nog en ging de ploeg van Bosz op zoek naar de gelijkmaker. Luuk de Jong kreeg in minuut 94 nog een enorme kans, maar de bal ging van dichtbij over.

In de laatste seconden van de wedstrijd veegde Isaac Babadi over de bal heen en ging de ingekomen Marco Reus er met de bal vandoor. De vedette faalde niet oog in oog met Benítez en daarmee is Dortmund kwartfinalist. PSV druipt af en kan zich gaan richten op de landstitel.