Nieuws

Steijn wilde Maduro uit zijn staf hebben na gedoe met  'dat wijf van Almere'

Steijn wilde Maduro uit zijn staf hebben na gedoe met 'dat wijf van Almere'

4 maart - 21:56 Laatste update: 22:01
6

Maurice Steijn stond op het punt om Hedwiges Maduro uit zijn technische staf te zetten. De Haagse oefenmeester stelt dat de assistent van Ajax informatie doorspeelde naar Annemieke Zijerveld, een psycholoog van Almere City.

Toen Steijn nog trainer was van Ajax liet Zijerveld zich negatief uit over de vijftigjarige oefenmeester. Zo zou Steijn 'zwak leiderschap' laten zien, iets wat zij op basis van foto's zou concluderen. "Dat is ook een heel slecht verhaal geweest", vertelt Steijn bij Rondo. "Je kunt bijna één-op-één nagaan dat dat zo is gebeurd", doelt Steijn op het feit dat Maduro gesproken zou hebben met Zijerveld. 

"Dat voelde heel slecht, dat het vanuit informatie uit mijn staf kwam", vervolgt Steijn, die uit frustratie Zijerveld 'dat wijf van Almere' noemt. Steijn kan zich niet indeken dat die informatie niet vanuit Maduro is gekomen. "Nee. Omdat het volgens mij heel duidelijk is. Er zijn wel harde noten gekraakt, iets is wel onherstelbaar beschadigd geraakt in zo'n kamer. Niet alleen bij mij, want er waren nog meer mensen in die staf die dat zo voelden."

Niet alleen de technische staf had er last van, vertelt Steijn. "Ook bij de spelersgroep is dit verhaal heel slecht gevallen", vertelt de Hagenaar, die Maduro uit zijn staf wilde zetten. "Dat was wel de bedoeling. Als we na Utrecht-uit besloten hadden om door te gaan, was het zonder hem geweest."