PSV en Feyenoord moeten de punten verdelen na enerverende topper in Eindhoven

3 maart - 16:27

PSV en Feyenoord moeten na een attractieve kraker genoegen nemen met een punt. De topper tussen de nummer één en twee van de Eredivisie eindigde in 2-2 en dus blijft het gat op de ranglijst intact.

Zowel Arne Slot als Peter Bosz moest puzzelen wat betreft de basisopstelling. Bij PSV ontbraken Noa Lang, Ismael Saibari en Joey Veerman. Dit zorgde ervoor dat Mauro Junior een basisplek kreeg op het middenveld. Bij Feyenoord ontbrak de geblesseerde Calvin Stengs en begon de achttienjarige Antoni Milambo in de basis. De wedstrijd begon voortvarend, want al na drie minuten vond Malik Tillman het net. De Amerikaan schoot de eerste kans van de wedstrijd direct raak en zorgde voor de 1-0 voorsprong.

Feyenoord liet het er niet bij zitten en klapte er vol op. Na iets meer dan twintig minuten werd het hoog drukzetten beloond. Olivier Boscagli verspeelde de bal aan Yankuba Minteh, die van de fout profiteerde en zo de 1-1 aantekende.

In de tweede helft golfde het spel op en neer in het Philips Stadion, waar Feyenoord na een uur spelen de leiding nam. Santigao Gimenez kon een goede voorzet van Lutsharel Geertruida eenvoudig binnenschuiven: 1-2. Niet veel later bepaalde Guus Til de eindstand door vrijwel direct na zijn invalbeurt de 2-2 aan te tekenen. Door het gelijke spel blijft het gat op de ranglijst tien punten in het voordeel van PSV.