Nieuws

Succes lonkt: stond SC Cambuur ooit eerder in de finale van de KNVB Beker?

Succes lonkt: stond SC Cambuur ooit eerder in de finale van de KNVB Beker?

27 februari - 13:32

SC Cambuur staat dinsdagavond voor een heet avondje. In de halve finales van de KNVB Beker spelen de Friezen thuis tegen NEC. Wisten zij zich eigenlijk ooit eerder de plaatsen voor de finale in De Kuip? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Cambuur schakelde in het huidige bekerseizoen achtereenvolgens MVV, FC Dordrecht, Hercules en Vitesse uit. In de strijd om een ticket voor de finale wacht nu dus NEC, dat al wist af te rekenen met Roda JC, GVVV, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag. In de Eredivisie staan de Nijmegenaren op een zevende plaats, waardoor ze als favoriet naar Leeuwarden afreizen.

Plaatste SC Cambuur zich ooit voor de finale van de KNVB Beker?

Dat blijkt des te meer uit de bekergeschiedenis van NEC. De ploeg van Rogier Meijer stond al viermaal eerder in de bekerfinale, maar Cambuur nog nooit. De huidige halve finale is namelijk slechts de tweede keer ooit. De enige eerdere keer is nog niet eens zo gek lang geleden. In het seizoen 2016/2017 was Cambuur heel dicht bij de finale. Toen werd er thuis na strafschoppen verloren van AZ, dat de latere finale verloor van Vitesse.

Cambuur werd destijds gecoacht door Arne Slot en Sipke Hulshoff. Mocht Cambuur de finale halen, dan kan de ploeg die twee heren weleens gaan treffen. Slot en Hulshoff staan momenteel aan het roer bij Feyenoord, dat in de andere halve finale thuis tegen FC Groningen speelt.

SC Cambuur – NEC begint dinsdagavond 27 februari om 20.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.