Transfernieuws

Roda JC koopt Jong Ajax-verdediger (20): 'Heeft energie en drang naar voren'

Roda JC koopt Jong Ajax-verdediger (20): 'Heeft energie en drang naar voren'

01-07-2022 10:26 Laatste update: 10:29

Ajax heeft de uitgaande transfer van Terrence Douglas via de officiële kanalen bevestigd. Roda JC wordt de nieuwe werkgever van de verdediger. De Amsterdammers incasseren een transfersom voor het exponent uit de eigen jeugdopleiding.

Het contract van Douglas liep bij Ajax nog door tot medio 2023, waardoor er een transfersom voor hem betaald moest worden. Over de hoogte van het bedrag worden geen uitspraken gedaan. Maar liefst dertien jaar maakte de mandekker deel uit van de jeugdopleiding van de hoofdstedelingen, maar een doorbraak in het eerste elftal bleef uit.

Toch maakte Douglas deel uit van Ajax 1 in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de 3-0 oefenzege tegen SV Meppen kwam hij nog als invaller binnen de lijnen. Zijn toekomst ligt dus in de Keuken Kampioen Divisie. "Met de energie en drang naar voren is Terrence een speler die perfect binnen het systeem past wat wij graag willen spelen", reageert Jurgen Streppel op zijn nieuwste aanwinst.

Op 25 maart 2019 debuteerde Douglas in het profvoetbal namens Jong Ajax. In totaal kwam hij 44 keer in actie voor de beloftenploeg. In het afgelopen half jaar werd de 20-jarige verdediger al verhuurd aan FC Den Bosch.