Nieuws

Dit is waarom Henderson mogelijk niet voor Ajax uitkomt op kunstgras

Dit is waarom Henderson mogelijk niet voor Ajax uitkomt op kunstgras

22 februari - 19:34 Laatste update: 20:18

Jordan Henderson heeft na zijn overstap naar Ajax al enige wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder stelde een mogelijk debuut tegen Heracles uit en was er tijdens de return tegen FK Bodø/Glimt ook niet bij. Beide tegenstanders spelen hun wedtrijden op kunstgras. VoetbalNieuws.nl zocht uit waarom Henderson niet in actie komt op kunstgras.

Op 27 januari kon Henderson al zijn debuut voor Ajax maken. De Amsterdammers gingen die zaterdagavond op bezoek bij Heracles. In het Erve Asito spelden de Almeloërs op kunstgras. De Engelsman liet de wedstrijd schieten en maakte vervolgens in de topper tegen PSV (1-1) op 3 februari zijn eerste opwachting in het shirt van Ajax.

Henderson speelde na zijn debuut iedere wedstrijd van Ajax, maar was er op 22 februari tegen FK Bodø/Glimt niet bij. Ook in het Aspmyra Stadion, de thuishaven van de Noren, ligt er een kunstgrasveld. Henderson was al een vraagteken voor de Amsterdammers, zo gaf John van 't Schip daags voor de wedstrijd aan. Bij de bekendmaking van zijn opstelling was de ervaren middenvelder er vervolgens niet bij.

Speelt Henderson niet op kunstgras?

In oktober 2017 sprak Jürgen Klopp zich al eens kritisch uit over het besluit van bondscoach Gareth Southgate om Henderson op kunstgras te laten spelen. De international werkte met Engeland een interland af tegen Litouwen (0-1). "Ik was eerlijk gezegd niet blij dat Hendo op het veld stond met alle problemen die hij in het verleden heeft gehad', gaf de trainer van Liverpool destijds aan. Kort na dat moment had Henderson last van een bovenbeenblessure. Of dit de reden is dat Henderson liever niet op kunstgras speelt is natuurlijk niet helemaal vast te stellen, maar opvallend is het wel.