Telegraaf: Huijsen hakt knoop door en kiest niet voor Nederland maar voor Spanje

Volgens De Telegraaf kiest Dean Huijsen voor een interlandcarrière bij Spanje
20 februari om 19:07
Laatste update: 20 februari om 19:14

Dean Huijsen kiest niet voor een interlandcarrière bij Nederland, maar bij Spanje, zo meldt De Telegraaf. De door Juventus aan AS Roma uitgeleende verdediger heeft een uitnodiging van de Spaanse bond geaccepteerd.

Dinsdag kwamen vanuit Spanje al de berichten dat de Spaanse bond achter Huijsen aan zat. Volgens Marca zou de Spaanse bond zelfs een uitnodiging naar de in Nederland geboren verdediger hebben gestuurd en volgens De Telegraaf is hij daar op in gegaan. Naar verwachting gaat Huijsen niet direct voor het 'grote' Spanje spelen, maar voor Jong Spanje.

Dat Huijsen niet voor Oranje gaat spelen, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Ondanks dat Nederland het geboorteland van de rechtspoot is, bracht hij het grootste deel van zijn leven door in het Zuid-Europese land. Op zijn vijfde vertrok Huijsen namelijk naar Marbella, om even later bij Malaga te gaan voetballen en nog wat later naar Italië te vertrekken. Toch had de KNVB hoop omdat Huijsen nog tot de Onder 19 bij Oranje speelde, maar een uitnodiging voor Jong Oranje bleef uit. Volgens de ochtendkrant heeft de verdediger mede daarom voor Spanje gekozen.

Dat Huijsen niet voor Nederland kiest is een aderlating, maar geen onoverzienbare. Het Nederlands elftal zit met spelers als Lutsharel Geertruida, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Virgil van Dijk nog wel even goed met verdedigers die rechts in het centrum uit de voeten kunnen.