Breaking news

'Simons en andere jongeling moeten PSG-toekomst vormgeven, gesprekken aanstaande'

'Simons en andere jongeling moeten PSG-toekomst vormgeven, gesprekken aanstaande'

20 februari - 13:38

Xavi Simons moet één van de boegbeelden gaan worden van het toekomstproject van Paris Saint-Germain. Volgens Fabrizio Romano is de Nederlander, die momenteel door de Parijzenaren wordt verhuurd aan RB Leipzig, een grote rol toebedeeld in de aankomende jaren.

De twintigjarige Oranje-international zou samen met Warren Zaïre-Emery de belangrijkste speler moeten worden. Laatstgenoemde is op enkele blessures na al het gehele seizoen een dragende kracht voor de Franse topclub. De gesprekken over een nieuwe verbintenis met Zaïre-Emery zijn al afgerond. Het is de verwachting dat hij snel zijn handtekening onder een fors verbeterd contract gaat zetten.

Romano schrijft op X dat ook de gesprekken met het management van Simons binnenkort gaan plaatsvinden. De spelmaker heeft nog een contract tot medio 2027 in Parijs en wordt tot het einde van het huidige seizoen uitgeleend aan Leipzig. Daar maakt hij grote indruk door in 31 officiële wedstrijden acht keer te scoren en negen assists af te leveren.

PSG zal sowieso op zoek moeten naar nieuwe dragende sterren voor het elftal. Kylian Mbappé heeft namelijk aangegeven de club aan het einde van het seizoen te gaan verlaten. Het is de verwachting dat de aanvaller komende zomer de transfervrije overstap naar Real Madrid maakt. Of Simons en Zaïre-Emery ook in zijn enorme voetsporen kunnen treden, moet de toekomst uiteraard uitwijzen.